Koszyk Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Spożywcze / specjalistyczne » Naturalny dym wędzarniczy Smokeland 1000 ml

Kontakt

  • BioMarket bioekowy.pl
    ul. Podwale 15
    85-111 Bydgoszcz
    tel. 509101387
    NIP: 5542239036
  • E-mail:sklep@bioekowy.pl
  • Telefon509101387
    505322815
  • Godziny działania sklepucodziennie 9.00 - 17.00, w soboty 10.00 - 14.00

Cennik

Pobierz cennik HTMLPobierz cennik XLS

Producenci

Naturalny dym wędzarniczy Smokeland 1000 ml
Nowość

Naturalny dym wędzarniczy Smokeland 1000 ml

Koszt wysyłki: od 12,50 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Zakupy pow. 200 zł do 28 kg - dostawa kurierem GRATIS, Zakupy poniżej 200 zł - 15 zł - 15,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 12,50 zł
Dowóz na wskazany adres w godzinach 18.00-20.00 - przy zakupach powyżej 150 zł GRATIS - dotyczy Bydgoszczy i okolic - chcesz sprawdzić czy dowozimy do ciebie - zadzwoń do nas tel. 505 322 815,opłata poniżej wartości zamówienia 150 zł - 15,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Cena: 59,99 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
Naturalny dym wędzarniczy Smokeland 1000 ml


Naturalny dym wędzarniczy w płynie do różnych rodzajów mięsa i ryb o tradycyjnym aromacie dymu z twardego drewna. Doskonały produkt dla tych, którzy nie mają możliwości wędzenia, a lubią aromat wędzonych potraw. Dzięki bejcowaniu, marynowaniu i obróbce termicznej otrzymuje się potrawy o smaku i aromacie wędzonek. Można też stosować jako składnik przyprawowy, żeby urozmaicić charakter menu w kuchni domowej czy w gastronomii. Jest to naturalny dym w kondensacie płynnym, oczyszczony ze szkodliwych substancji, (Rozporządzenie Wykonawcze Komisji UE nr 1321/2013).

Specyfikacja produktu: Otrzymujemy go na drodze suchej destylacji drewna. Proces spalania drewna przy eliminacji powietrza nosi nazwę pirolizy drewna. W czasie pirolizy powstają oprócz węgla substancje gazowe kondensowane w wodzie. Kondensaty dają się rozdzielić na fazę smolistą i wodną. Faza smolista nie nadaje się do wykorzystania w przetwórstwie żywności i jest odrzucana. I to właśnie na tym etapie eliminuje się wszystkie te potencjalnie szkodliwe elementy, które występują w rzeczywistym dymie, w tradycyjnym wędzeniu. Badania wykazały, że naturalne dymy w płynie mają właściwości antyutleniające i bakteriostatyczne. Jedzenie zrobione przy ich użyciu pod względem smakowym nie różni się prawie od tych zrobionych w klasycznej wędzarni. Dymy w płynie mają zarówno cechy aromatyzujące, jak i koloryzujące i nadające jedzeniu właściwą dla procesu wędzenia teksturę.

Pojemność: 1000ml

Składniki: Woda, aromat dymny. W czasie przechowywania mogą się wytrącać w płynie stałe cząsteczki dymu. Roztwór został rozcieńczony wodą, aby umożliwić łatwe i bezpieczne zastosowanie produktu w domu. Przeznaczony do stosowania na powierzchni produktów spożywczych.


Wartość energetyczna w 100g:
82 kJ/21 kcal.
białko: 0,0 g;
węglowodany: 0,2 g;
tłuszcze: 0,4 g;
tłuszcze nasycone: 0 g;
sól: 0 g.

Sugerowany sposób użycia: Nadaje ciemnobrązowy kolor oraz mocny aromat dymny różnym rodzajom mięs (na przykład ryba, wołowina, wieprzowina, baranina oraz inne). Cząsteczki dymu zmieniają kolor białka, dlatego zaleca się stosowanie produktu na powierzchni mięsa. Zalecana dawka dymu w płynie wynosi 5-10 g/kg produktu.


Przykładowy przepis: Przygotuj 1 l wody, wlej do niej 70 ml naturalnego dymu w płynie SMOKELAND do różnych rodzajów mięsa i ryb, dodaj 60-80 g soli oraz trochę czosnku i pieprzu. Do tak przygotowanej zalewy włóż rybę (np. makrelę), następnie umieść całość na 3 dni w lodówce. Po 3 dniach powieś rybę i pozwól jej schnąć przez 12-24 godzin. Rozkoszuj się rybą wędzoną na zimno!

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Oprogramowanie sklepu shopGold.pl