Koszyk Twój koszyk jest pusty ...
1 » 2 » LANOLINA BEZWODNA EP9 100 G ESENT3

Kontakt

  • ul. Dropa 8
  • 86-005 Murowaniec
  • Woj. Kujawsko - Pomorskie
  • NIP: 5542239036
  • E-mail:sklep@bioekowy.pl
  • Telefon509-101-387
    733-217-205
  • Godziny działania sklepucodziennie 9.00 - 17.00, w soboty 10.00 - 14.00

Cennik

Pobierz cennik HTMLPobierz cennik XLS

Producenci

LANOLINA BEZWODNA EP9 100 G ESENT
Nowość

LANOLINA BEZWODNA EP9 100 G ESENT

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 48 godzin

Koszt wysyłki: od 0,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier DPD - dostawa w 1 dzień roboczy. - 12,00 zł
Dowóz na wskazany adres w godzinach 18.00-20.00 - przy zakupach powyżej 100 zł dotyczy Bydgoszczy i okolic - chcesz sprawdzić czy dowozimy do ciebie - zadzwoń do nas tel. 505 322 815 - 0,00 zł
Pocztex EXPRESS 48 - 12,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Cena: 16,87 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
Lanolina bezwodna EP9 100 g EENT
 

Lanolina, surowiec (wosk) pochodzenia odzwierzęcego, otrzymywana w procesie czyszczenia owczej wełny. Lanolina poddawana jest procesowi odwodnienia (stąd jej nazwa bezwodna).

W temperaturze 20oC lanolina , ma postać gęstej, ciągnącej masy, o barwie kremowej.
Lanolina nie rozpuszcza się w tradycyjnym tego słowa znaczeniu w wodzie, natomiast jest w stanie wchłonąć wodę (wraz z rozpuszczonymi w wodzie składnikami aktywnymi) do 200% swojej wagi, tworząc emulsje. Rozpuszcza się dobrze w tłuszczach.

Lanolina bezwodna zawiera w swym składzie :


cholesterol, izocholesterol, lanosterol, dihydroergosterol, dihydrolanosterol, metacholesterol, hydroksycholesterol, alkohol lanylowy, cetylowy i cerylowy, kwas cerotynowy, kwas karnaubowy, kwas palmitynowy i kwas stearynowy. Farmakopea Europejska wprowadziła wymóg badania zawartości pestycydów w lanolinie; ich ilość nie może przekraczać 1 ug/kg.

Działanie.

Lanolina, ma zdolność przenikania w głąb skóry. Na powierzchni tworzy cienku mocno tłusty film, izolujacy skórę od niekorzystnych warunków zewnętrznych (suche powietrze, mrozy itp), zmiękcza naskórek i wygładza skórę. Dzięki możliwości łączenia się taz z tłuszczami jak i wodą jest naturalnym emulgatorem.

Stosowanie.

W przemyśle kosmetycznym (tak tym wielkim jak i w tym domowym), wykorzystywana jest jako składnik natłuszczajacy i nawilżajacy, emulgator, oraz środek transportujący składnik aktywne w głąb skóry.
Stosuję sie jako dodatek do kremów, pomadek, mydeł.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl