Joy Day Głóg Napój Probiotyczny Koncentrat BIO 500 ml
Living Food
Joy Day Głóg Napój Probiotyczny Koncentrat BIO 500 ml Living Food
Z uwagi na specyficzny skład koncentrat napoju JOY DAY GŁÓG polecamy szczególnie:
- osobom z chorobami serca
- przy stanach zapalnych przewodu pokarmowego
- przy stanach skurczowych dróg żółciowych
- osobom potrzebujących wsparcia w neutralizacji objawów depresji
- dla opóźnienia procesów starzenia się komórek
Żywe kultury bakterii zawarte w napoju mają właściwości probiotyczne i wywierają korzystny wpływ na odbudowę flory bakteryjnej człowieka. Są naturalnym składnikiem ochrony flory jelitowej. Harmonia prozdrowotnej flory bakteryjnej ma pozytywny wpływ na barierę mikrobiologiczną dla patogenów i pośrednio na układ odpornościowy.
Produkt bez glutenu, bez dodatku cukru i substancji słodzących. Produkt nieklarowany bez pasteryzacji.
Koncentraty napojów probiotycznych serii JOY DAY uzyskiwane są poprzez całkowicie naturalny, kaskadowy proces fermentacji bezmlecznych składników roślinnych i probiotycznej flory bakteryjnej.
Zalecane spożycie:
Dorośli: 10 do 15 ml, 3 razy dziennie rozcieńczone z minimum 100 ml wody lub z dowolnym napojem.
Dzieci: powyżej 3 roku: 5 ml, 3 razy dziennie rozcieńczone z minimum 50 ml wody lub dowolnym napojem.
Najlepiej spożywać w trakcie posiłku. Rozcieńczony koncentrat napoju charakteryzuje się świeżym, delikatnym aromatem ziołowym lub warzywnym i naturalnym, kwaskowo orzeźwiającym smakiem. 500 ml koncentratu napoju zawiera od 11 do 14 dziennych zalecanych porcji.
Warunki przechowywania: oryginalnie zamknięte opakowanie przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym. Po otwarciu najlepiej spożyć w ciągu 30 dni.
Dla kogo JOY DAY GŁÓG?
- dla diabetyków i w diecie bezglutenowej,Doceń polskie TOP PRODUKT
- dla osób starszych,
- dla dzieci powyżej 3 roku życia,
- dla osób, których organizmy nie tolerują laktozy
- oraz nie spożywają nabiału z innych powodów,
- dla osób odchudzających się, przy detoksykacji organizmu,
- wegetarianom i weganom jako uzupełnienie diety,
- po antybiotykoterapii oraz po chemioterapii.
Napoje probiotyczne serii JOY DAY zalecane są jako element codziennej diety, w tym dedykowanej przez specjalistów żywienia człowieka i dietetyki.
Składniki napoju wspierają między innymi i wpływają na:
- dobry rozkład trawionego pokarmu,
- wzmocnienie ogólnej odporności organizmu,
- eliminacje toksyn,
- układ odpornościowy,
- procesy przemiany materii,
- krążenie krwi i proces wzmacniania naczyń krwionośnych,
- częstotliwość wypróżnieni i wzdęć,
- neutralizację wolnych rodników,
- opóźnienie procesów starzenia się komórek.
Koncentrat napoju zawiera w swym składzie znaczne ilości probiotycznych, żywych kultur kompleksu symbiotycznych bakterii (min (2×107jtk/ml.) Ich odpowiednio dobrany zestaw tworzy konsorcjum bakterii z grupy Lactobacillus i Bifidobacterium, które zasila produkt swymi prozdrowotnymi metabolitami takimi jak witaminy, minerały, kwasy organiczne i antyoksydanty.
Zawarte w koncentracie wieloszczepowe prozdrowotne bakterie probiotyczne charakteryzują się odpowiednią witalnością.
Składniki: Kompleks żywych kultur bakterii probiotycznych (66,7%) w tym: (Lactobacillus casei LMG P-17504; L. plantarum LMG P-21020 i LMG P-21021; L. delbrueckii ssp. bulgaricus LMG P-21905; L. acidophilus LMG P-21904; L. rhamnosus LMG P-21380, LMG P-23699 i DSM 16605; L. fermentum; L. lactis; Bifidobacterium breve LMG P-17500 i LMG P-17501; B. animals ssp. lactis LMG P-17502; B. longum DSM 16603; S. thermophilus LMG P-21908 i LMG P-17225), ekstrakt procesu fermentacji roślin ziołowych i owoców (33,3%): owocu głogu (23,3%), kwiatu głogu (20,0%), liści melisy, ziele dziurawca, kwiatu lipy, ziele skrzypu oraz kompleks żywych kultur bakterii probiotycznych.
Koncentraty charakteryzują się wysoką aktywnością bakteriobójczą – składniki preparatu posiadają właściwości antagonistyczne w stosunku do mikroorganizmów chorobotwórczych w tym drobnoustrojów powodujących zakażenia u osób z obniżoną odpornością (Pseudomonas aeruginosa); zjadliwych patogenów przenoszonych przez żywność i powodujących zakaźną listeriozę (Listeria monocytogenes); Salmonelli powodującej zatrucia pokarmowe; gronkowca złocistego bakterii chorobotwórczej odpowiedzialnej za wiele zakażeń; Escherichia colli mogących powodować u człowieka uciążliwe zakażenia i takie schorzenia jak zatrucia pokarmowe, zaburzenia pooperacyjne, czy szpitalne zapalenia płuc oraz charakteryzują się odpornością na antybiotyki z grupy streptomycyna i tetracykliny, skuteczną ochroną przed patogenami grzybowymi odpowiedzialnymi za produkcję niebezpiecznych mykotoksyn, odpornością bakterii probiotycznych i ich zdolnością do przeżywania w agresywnych warunkach przewodu pokarmowego człowieka.
Probiotyczna flora bakteryjna zawarta w produktach jest pomocna w odbudowie naturalnej flory bakteryjnej człowieka. Nasze napoje mogą być spożywane już w trakcie terapii, zwłaszcza przy antybiotykach z grupy tetracyklin oraz antybiotykach aminoglikozydowych, na które preparat wykazuje dużą odporność.
Wszystkie produkty pochodzą wyłącznie z upraw ekologicznych.
PIERWSZY TAKI NAPÓJ PROBIOTYCZNY NA POLSKIM RYNKU
- Produkt wyróżniony przez Fundację Rozwoju Kardiochirurgii im. prof. Zbigniewa Religi w Zabrzu,
- Produkt posiada certyfikat ekologiczny,
- Laureat Wielkopolska Nagroda Jakości 2014,
- Laureat Plebiscytu „Nasze Dobre Lubuskie” 2014. 1 miejsce w kategorii produkt spożywczy,
- Laureat Certyfikacji DOCEŃ POLSKIE – TOP PRODUKT 2015
Probiotyczne napoje serii JOY DAY – to energia i zdrowie w 100% z natury, to dodatkowe źródło witamin, minerałów i znacznej ilości antyutleniaczy.
Certyfikat: BIO, Bezgluten
