Koszyk Twój koszyk jest pusty ...
» » GHEE Masło klarowane BIO 480g Finck Naturkost

Kontakt

  • NIP: 5542239036
  • E-mail:sklep@bioekowy.pl
  • Telefon509-101-387
    505-322-815
  • Godziny działania sklepucodziennie 9.00 - 16.00, w soboty 10.00 - 14.00

Cennik

Pobierz cennik HTMLPobierz cennik XLS

Producenci

GHEE Masło klarowane BIO 480g Finck Naturkost
Super promocja

GHEE Masło klarowane BIO 480g Finck Naturkost

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 11,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier DPD - dostawa w 1 dzień roboczy. - 11,00 zł
Pocztex EXPRESS 48 - 11,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Stan produktu: Nowy

Cena: 41,25 zł

Cena poprzednia: 45,25 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
GHEE Masło klarowane BIO 480g Finck Naturkost

- nie zawiera glutenu
- wysoka jakość
- może być podgrzewane do wysokiej temperatury
- slow food
- tradycyjna receptura
- produkowane od 1992 r.

 
Ghee to zdrowe masło klarowane - powstałe wskutek usunięcia białka i innych substancji tak, że pozostaje czysty tłuszcz, który nie uwalnia już szkodliwych substancji w wyniku podgrzania.
 
Jest ważnym elementem diety ajurwedyjskiej ze względu na bogaty wachlarz zastosowań - można dodać je do ciepłego mleka, roztopić i polać gotowane warzywa, usmażyć jajecznicę, placki wegetariańskie, naleśniki czy mięsne kotlety oraz używać do głębokiego smażenia.
 
Ghee nadaje przygotowanym potrawom charakterystyczny pyszny, maślany smak a jego olbrzymią zaletą jest to, że w podgrzanym nawet do bardzo wysokiej temperatury nie powstają szkodliwe substancje wskutek spalania i ghee nie przypala się tak jak zwykłe masło.
 
Ghee stymuluje trawienie, pomaga ograniczyć nadmiar kwasów w żołądku, dostarcza witamin A, D, E i K a także zawiera przeciwutleniacze i łatwo przyswajane kwasy tłuszczowe oraz usprawnia lipidowy transport międzykomórkowy.
 
Ma cenną właściwość: w przeciwieństwie do innych tłuszczów nie podnosi poziomu cholesterolu we krwi. Jego bursztynowa barwa, przyjemny, lekko orzechowy aromat i bardzo delikatny smak sprawiły, że nie na darmo nazywane jest "płynnym złotem".

Steki, placki, ryby, kurczak czy indyk przygotowane na tym tłuszczu nabierają wyjątkowych walorów smakowych. Jeśli podsmażymy na nim  pierogi lub kopytka, zadziwimy domowników nie tylko smakiem ale również chrupiącą, złotą skórką. Frytki, krokiety czy naleśniki usmażone na ghee  są delikatne i wyjątkowo smaczne. Użyty do serników, ciast drożdżowych, kruchych i ucieranych sprawi, że wypieki będą delikatniejsze i puszyste.

Masło klarowane posiada wiele właściwości leczniczych, których nie mają inne tłuszcze nasycone. Równoważy gospodarkę hormonalną. Zawiera kwas masłowy, który jest kwasem tłuszczowym o właściwościach przeciwwirusowych i przeciwnowotworowych. Jest pomocne w leczeniu i zapobieganiu chorobie Alzheimera. Przyspiesza gojenie się ran. Cienka warstwa ghee, zaaplikowana  na noc dobroczynnie działa na cerę

Skład:
bezwodny tłuszcz mleczny*.
* składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli 1J9Y1RZWVCMIO.

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 3868 / 921 kJ / kcal
tłuszcz - 99.70 g
Certyfikaty: BIO
alt

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl